Ορμονολογικές Εξετάσεις Αίματος

Συνιστάται η επικοινωνία με το προσωπικό για περαιτέρω διευκρινίσεις καθώς η προετοιμασία μπορεί να διαφέρει βάσει του ιστορικού του κάθε ασθενούς.

Ανάλογα με την ορμόνη για την οποία θα γίνει η εξέταση, οι ασθενείς θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το προσωπικό μας για περισσότερες πληροφορίες.

Ειδικά για τις ορμόνες που σχετίζονται με τον προγεννητικό έλεγχο οι εξετάσεις γίνονται σε συγκεκριμένες ημέρες του κύκλου. Ενημερωθείτε από το προσωπικό μας για τις λεπτομέρειες κάθε εξέτασης.

Προετοιμασία για Ειδικές Ορμονολογικές Εξετάσεις

  • Θυρεοειδικές Ορμόνες. Σε ασθενείς που λαμβάνουν αγωγή, συνιστάται η λήψη του φαρμάκου μετά την αιμοληψία ή σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού.
  • Για την εξέταση της προλακτίνης, απαραίτητη είναι η  αποφυγή stress ενώ τυχόν λήψη φαρμακευτικής αγωγής (αντιβίωση, αντιόξινα, αγχολυτικά, αντισυλληπτικά, κ.α.) θα πρέπει να αναφέρεται.
  • Η αιμοληψία για την μέτρηση της κορτιζόλης του αίματος συνήθως πραγματοποιείται νωρίς το πρωί (7:30 – 8:30π.μ.) και είναι επιθυμητή η 8ωρη νηστεία.
  • Για τους καρκινικούς δείκτες θα πρέπει να σημειωθεί εάν ο ασθενής είναι χρόνιος καπνιστής, διότι οι τιμές των δεικτών τείνουν να αυξάνουν σε καπνιστές σε σχέση με τους μη καπνιστές.
  • Η εξέταση της ινσουλίνης και C-πεπτιδίου, πραγματοποιείται τις πρώτες πρωινές ώρες μετά από τουλάχιστον νηστεία.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας

Μάθετε περισσότερα για τις Ορμονολογικές εξετάσεις αίματος και προγραμματίστε το ραντεβού σας.