FAQs

Το διαγνωστικό μας κέντρο έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και όλα τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία. Προκειμένου ο εξεταζόμενος να εκτελέσει εξετάσεις σε ιδιώτη πάροχο θα πρέπει να τηρούνται οι προϋποθέσεις που έχει θέσει ο ΕΟΠΥΥ σχετικά με την εγκυρότητα των παραπεμπτικών.
Το διαγνωστικό μας κέντρο συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες εξυπηρετώντας ένα πλήθος ασφαλιστικών προγραμμάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Συγκεκριμένα συνεργαζόμαστε με Interamerican, Εθνική ασφαλιστική και όλες τις ασφάλειες που έχουν ως συνεργαζόμενο δίκτυο την Βιοϊατρική, το Υγεία και το Ιατρικό Αθηνών.
Για απλές εξετάσεις όπως ψηφιακές ακτινογραφίες, πανοραμικές, κεφαλομετρικές ακτινογραφίες, μαστογραφία, μέτρηση οστικής πυκνότητας και ορισμένες αξονικές δεν απαιτείται ραντεβού.
Για οποιαδήποτε άλλη εξέταση και για την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση σας χρειάζεται να κλείσετε ραντεβού. Για τις ώρες που πραγματοποιούνται οι εξετάσεις παρακαλώ καλέστε την γραμματειακή υποστήριξη στο 2241078078 ή 2241036840.
Σε κάθε περίπτωση και όπως και για κάθε άλλη εξέταση, σας συστήνουμε να συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας ο οποίος θα σας συμβουλεύσει αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη περίοδος κατά την οποία πρέπει να πραγματοποιήσετε την εξέταση (π.χ. για ορμονικές εξετάσεις κ.ά.).
Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού είτε τηλεφωνικά καλώντας στα τηλέφωνα 2241078078 ή 2241036840 είτε ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας στο site μας www.stavroulis.gr
Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μεταλλικά αντικείμενα, αλλά είναι φτιαγμένα από τιτάνιο ή κράμα τιτανίου το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μαγνητιστεί αφού δεν περιέχει καθόλου σίδηρο. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα κράματα που χρησιμοποιούνται μέσα στην στοματική κοιλότητα.
Έτσι λοιπόν κανένας λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει για το αν μπορείτε ή όχι να κάνετε μαγνητική τομογραφία. Μπορείτε άφοβα και χωρίς κανένα περιορισμό για την ασφάλεια σας αρκεί να έχουν περάσει το ελάχιστο 3 μήνες από την ιατρική πράξη.
Το μεταλλικό μόσχευμα ισχίου/γόνατος σας επιτρέπει να κάνετε μαγνητική τομογραφία χωρίς κανένα περιορισμό για την ασφάλεια σας με την προϋπόθεση να έχουν περάσει τουλάχιστον 3 μήνες από την ιατρική πράξη.
Ωστόσο η παράμετρος που έχει ενδιαφέρον, είναι πως ως μεταλλικά αντικείμενα, τα μοσχεύματα μπορούν να αλλοιώσουν την εικόνα της μαγνητικής τομογραφίας γύρω από την περιοχή όπου βρίσκονται. Έτσι αν η περιοχή μελέτης είναι το ισχίο ή το γόνατο που έχει τοποθετηθεί το μεταλλικό μόσχευμα, ή εικόνα θα είναι περιορισμένη διαγνωστικά λόγω παραμαγνητικών παρασίτων στην εικόνα.

Σε κάθε περίπτωση σας συστήνουμε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή να μιλήσετε με κάποιον από το εξειδικευμένο μας προσωπικό.
Πρακτικώς όλα τα stent, τουλάχιστον όλα τα stent που, εδώ και χρόνια, χρησιμοποιούνται ευρέως έχουν επιδείξει αντοχή του υλικού τους σε υψηλά μαγνητικά πεδία επιτρέποντας στον ασθενή να κάνει μαγνητική τομογραφία χωρίς κανένα περιορισμό για την ασφάλεια του. Προϋπόθεση είναι να έχουν περάσει το ελάχιστο 3 μήνες από την ιατρική πράξη και το stent να είναι κατασκευασμένο χρονολογικά μετά το 2004. Για stent πριν το 2004 πρέπει να προσκομίσετε την ειδική ταυτότητα του stent ώστε να βεβαιώσουμε την απόλυτη συμβατότητα του με το μαγνητικό πεδίο.
Ο γενικός κανόνας είναι ότι οι ασθενείς που έχουν εμφυτευμένους συμβατικούς βηματοδότες δεν επιτρέπεται να υποβληθούν σε μαγνητική τομογραφία, καθώς οι συσκευές αυτές διαθέτουν μεταλλικά μέρη και ευαίσθητα ηλεκτρονικά κυκλώματα, που αν εκτεθούν στο μαγνητικό πεδίο του μαγνητικού τομογράφου μπορεί να αποσυντονιστεί η λειτουργία τους προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στον ασθενή.
Ωστόσο, εξαιρούνται οι περιπτώσεις βηματοδοτών με πρόβλεψη ειδικής θωράκισης απέναντι στα μαγνητικά πεδία (MRI safe) καθώς επίσης και ορισμένοι σύγχρονοι βηματοδότες οι οποίοι είναι συμβατοί με το μαγνητικό πεδίο εφόσον ο εξειδικευμένος τεχνικός του βηματοδότη τον ρυθμίσει καταλλήλως.
Σε κάθε περίπτωση συστήνουμε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
Τα πλήρως ψηφιακά μηχανήματα που διαθέτουμε μας επιτρέπουν να ρυθμίσουμε την δόση ακτινοβολίας με βάση την ηλικία του παιδιού και ως εκ τούτου η δόση ακτινοβολίας είναι ιδιαίτερα χαμηλή χωρίς να δημιουργείται κίνδυνος έκθεσης του παιδιού σε υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας.
Η μαστογραφία συνιστάται να γίνεται την 2η εβδομάδα του κύκλου, δηλαδή μεταξύ 7ης και 14ης ημέρας του κύκλου, μετρώντας από την πρώτη ημέρα που εμφανίστηκε η έμμηνος ρύση και όχι από το τέλος της περιόδου, αφού κατά το διάστημα αυτό ο μαστικός αδένας είναι πιο “ήρεμος” από τις ορμονικές επιρροές.
Αν έχετε ακανόνιστο κύκλο καλό θα είναι συζητήσετε με έναν από τους εξειδικευμένους ακτινοδιαγνώστες μας σχετικά με την ημέρα διεξαγωγής της εξέτασης. Επιπλέον, πρέπει να είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης, καθώς η γυναίκα θα δεχτεί έστω και μικρή ποσότητα ακτινοβολίας, επομένως δεν πρέπει να είναι έγκυος.
Αν είστε σε εμμηνόπαυση δεν υπάρχει κανένας περιορισμός.
Η μελέτη του μαστού περιλαμβάνει διάφορες τεχνικές όπου κάθε τεχνική προσθέτει μοναδικές χρήσιμες πληροφορίες στην τελική διάγνωση.
Τα νέα πρωτόκολλα απεικονιστικού ελέγχου του μαστού απαιτούν την μελέτη του μαστού την ίδια ημέρα με ψηφιακή μαστογραφία και με υπέρηχο μαστού.
Σε κάθε περίπτωση συστήνουμε να συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας.
Οι γυναίκες χωρίς οικογενειακό ιστορικό, πρέπει να κάνουν την πρώτη μαστογραφία τους ή μαστογραφία αναφοράς, όπως λέγεται, γύρω στην ηλικία των 40 ετών.
Ωστόσο αν υπάρχει βεβαρυμμένο οικογενειακό ιστορικό με καρκίνο του μαστού ο μαστογραφικός έλεγχος μπορεί να γίνει και σε μικρότερη ηλικία κατά προτίμηση δέκα χρόνια νωρίτερα από την ηλικία στην οποία εμφανίστηκε ο καρκίνος του μαστού στο συγγενικό της πρόσωπο.
Δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τις νεότερες σε ηλικία γυναίκες, καθώς ο ψηφιακός τομοσυνθετικός μαστογράφος που διαθέτουμε έχει την μικρότερη δόση ακτινοβολίας παγκοσμίως μη ανιχνεύσιμη από τους κλασικούς ανιχνευτές ακτινών Χ.
Γενικότερα, ο μαγνητικός τομογράφος υπερέχει σε ποιότητα απεικόνισης και είναι απόλυτα ασφαλής για τον εξεταζόμενο.
Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε κλειστοφοβία ο ΜΤ που διαθέτουμε είναι από τους πιο ανοιχτούς και φιλικούς προς το ασθενή καθώς και ο πιο γρήγορος με μέσο χρόνο εξέτασης τα 11 λεπτά. Σε κάθε περίπτωση το έμπειρο προσωπικό του εργαστηρίου μας θα είναι δίπλα σας, δείχνοντας κατανόηση και στήριξη δίνοντας σας συμβουλές και έτοιμο να συζητήσετε τους οποιοδήποτε ενδοιασμούς ή φοβίες σας βρίσκοντας την κατάλληλη λύση για τη πραγματοποίηση της εξέτασης.
Κατά τη διάρκεια της εξέτασης έχετε συνεχώς επαφή με τον χειριστή, μπορείτε να ακούσετε μουσική της επιλογής σας ενώ υπάρχει ειδικό κομβίο έκτακτης ανάγκης.
Οι σκιαγραφικές ουσίες σπάνια οδηγούν σε παρενέργειες. Οι παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα αλλεργίας σε σκιαγραφικό δεν έχουν πλήρως αποσαφηνιστεί.
Ωστόσο, μία από τις πιο συχνά αναφερόμενες παρενέργειες αλλά ταυτόχρονα σπάνια σε καθημερινή χρήση είναι η ήπια αλλεργική αντίδραση με δερματικά εξανθήματα, ενώ η πιο σπάνια παρενέργεια είναι ο βρογχοσπασμός.
Αναλόγως το είδος της αλλεργικής αντίδρασης χορηγείται ειδική φαρμακευτική αγωγή συνεκτιμώντας το ιστορικό κάθε ασθενή και φυσικά σε συνεννόηση με τον θεράποντα γιατρό του.
Φυσικά, στο Εργαστήριο εφαρμόζουμε το σύστημα Health Plus, στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση και να κοινοποιείτε στο θεράποντα ιατρό σας. Το αντίγραφο μπορεί να είναι είτε ηλεκτρονικό, είτε σε οπτικό δίσκο DVD με το ανάλογο πρόγραμμα μελέτης των ακτινολογικών εικόνων είτε σε φιλμ.
Η χρέωση του αντιγράφου εξαρτάται από το είδος του.
Επικοινωνήστε σήμερα με τη γραμματεία και μάθετε πως μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο HealthPlus.
Για τη μεγαλύτερη διευκόλυνσή σας μπορούμε να σας αποστείλουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεών σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αρκεί να έχουμε γραπτή εξουσιοδότηση από τον άμεσα ενδιαφερόμενο με βάση τον νέο κανονισμό προσωπικών δεδομένων (GDPR).
Στο εργαστήριό μας εφαρμόζουμε την Άυλη Προβολή Εξετάσεων (παράδοση αρχείων σε ψηφιακή μορφή) ώστε να μειώσουμε όσο γίνεται περισσότερο το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα διευκολύνοντας ταυτόχρονα τη δική σας πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό σας.
Για διευκόλυνσή σας μπορούμε να αποστείλουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεών σας στο γιατρό σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αρκεί να έχουμε γραπτή εξουσιοδότηση από τον άμεσα ενδιαφερόμενο με βάση τον νέο κανονισμό προσωπικών δεδομένων (GDPR).
Επικοινωνήστε σήμερα με τη γραμματεία και μάθετε πως μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο HealthPlus.
Ναι βεβαίως. Με Ιντεραμέρικαν, Εθνική ασφαλιστική και όλες τις ασφάλειες που έχουν ως συνεργαζόμενο δίκτυο την Βιοιατρική, το Υγεία και το Ιατρικό Αθηνών.
Donec tellus massa, tristique sit amet condimentum vel, facilisis quis sapien.
Donec tellus massa, tristique sit amet condim vel, facilisis quis sapien. Praesent id enim sit amet odio vulputate eleifend in in tortor. Donec tellus massa, tristique sit amet condim vel, facilisis quis sapien. Praesent id enim sit amet odio vulputate eleifend in in tortor. Donec tellus massa, tristique sit amet condim vel, facilisis quis sapien.
Donec tellus massa, tristique sit amet condim vel, facilisis quis sapien. Praesent id enim sit amet odio vulputate eleifend in in tortor. Donec tellus massa, tristique sit amet condim vel, facilisis quis sapien. Praesent id enim sit amet odio vulputate eleifend in in tortor. Donec tellus massa, tristique sit amet condim vel, facilisis quis sapien.
Donec tellus massa, tristique sit amet condim vel, facilisis quis sapien. Praesent id enim sit amet odio vulputate eleifend in in tortor. Donec tellus massa, tristique sit amet condim vel, facilisis quis sapien. Praesent id enim sit amet odio vulputate eleifend in in tortor. Donec tellus massa, tristique sit amet condim vel, facilisis quis sapien.
Donec tellus massa, tristique sit amet condim vel, facilisis quis sapien. Praesent id enim sit amet odio vulputate eleifend in in tortor. Donec tellus massa, tristique sit amet condim vel, facilisis quis sapien. Praesent id enim sit amet odio vulputate eleifend in in tortor. Donec tellus massa, tristique sit amet condim vel, facilisis quis sapien.
Donec tellus massa, tristique sit amet condim vel, facilisis quis sapien. Praesent id enim sit amet odio vulputate eleifend in in tortor. Donec tellus massa, tristique sit amet condim vel, facilisis quis sapien. Praesent id enim sit amet odio vulputate eleifend in in tortor. Donec tellus massa, tristique sit amet condim vel, facilisis quis sapien.
Donec tellus massa, tristique sit amet condim vel, facilisis quis sapien. Praesent id enim sit amet odio vulputate eleifend in in tortor. Donec tellus massa, tristique sit amet condim vel, facilisis quis sapien. Praesent id enim sit amet odio vulputate eleifend in in tortor. Donec tellus massa, tristique sit amet condim vel, facilisis quis sapien.
Donec tellus massa, tristique sit amet condim vel, facilisis quis sapien. Praesent id enim sit amet odio vulputate eleifend in in tortor. Donec tellus massa, tristique sit amet condim vel, facilisis quis sapien. Praesent id enim sit amet odio vulputate eleifend in in tortor. Donec tellus massa, tristique sit amet condim vel, facilisis quis sapien.
Donec tellus massa, tristique sit amet condim vel, facilisis quis sapien. Praesent id enim sit amet odio vulputate eleifend in in tortor. Donec tellus massa, tristique sit amet condim vel, facilisis quis sapien. Praesent id enim sit amet odio vulputate eleifend in in tortor. Donec tellus massa, tristique sit amet condim vel, facilisis quis sapien.
Donec tellus massa, tristique sit amet condim vel, facilisis quis sapien. Praesent id enim sit amet odio vulputate eleifend in in tortor. Donec tellus massa, tristique sit amet condim vel, facilisis quis sapien. Praesent id enim sit amet odio vulputate eleifend in in tortor. Donec tellus massa, tristique sit amet condim vel, facilisis quis sapien.
Donec tellus massa, tristique sit amet condim vel, facilisis quis sapien. Praesent id enim sit amet odio vulputate eleifend in in tortor. Donec tellus massa, tristique sit amet condim vel, facilisis quis sapien. Praesent id enim sit amet odio vulputate eleifend in in tortor. Donec tellus massa, tristique sit amet condim vel, facilisis quis sapien.

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ?

Το καταρτισμένο δυναμικό μας περιμένει να σας εξυπηρετήσει
με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!